Hvem kan hva i magen?

Hvem kan hva i magen?

Bakteriestammer er lagspillere.

Flere studier har allerede vist at produkter med flere arter faktisk gir bedre effekt enn preparater med bare noen få bakteriestammer. Produkter med flere arter bør inneholde noen laktobasiller, noen bifidobakterier, samt Streptococcus thermophilus. Laktobasiller har en tendens til å bosette seg i tynntarmen, mens bifidobakterier går til tykktarmen.

Probaflor fra Nupure er en generalist med mange forskjellige bakteriestammer - som er spesielt egnet for å skape balanse i tarmen.

Likevel har spesifikke virkningsmåter blitt vist i visse bakteriestammer. Her er en oversikt:

Slekten Lactobacillus acidophilus

· En robust bakterie som er stabil i mage- og gallesyre og fordøyer laktose. Den er involvert i syntesen av viktige B-vitaminer. Den øker makrofagaktiviteten og kan derfor også beskrives som en immunmodulator.

Lactobacillus bulgaricus

· Også stabil i mage- og gallesyre. Den fermenterer både laktose og fruktose. Den støtter en lav pH-verdi og kan derfor også bidra til å holde uønskede organismer i sjakk.

Lactobacillus casei

· Også denne er stabil i mage- og gallesyre. Den støtter et balansert immunsystem og brukes også ofte ved fermentering av mat.

Lactobacillus crispatus

· Er følsom for magesyre, men likevel en veldig stabil bakterie. Den fermenterer fruktose og laktose, har antimikrobielle egenskaper og bidrar til immunmodulering.

Lactobacillus fermentum

· En veldig robust stamme som er stabil i mage- og gallesyre og bryter ned laktose og fruktose. For personer som lider av fruktoseintoleranse, er dette en viktig bakterie i samarbeid med Lactobacillus bulgaricus, delbrückii.

Lactobacillus gasseri

· Denne bakterien vurderes alltid i forbindelse med vektreduksjon. Den produserer laktocillin og gassericin.

 Lactobacillus paracasei

· Dette er også en stabil bakterie som er motstandsdyktig mot mage- og gallesyre. Den virker allerede i munnhulen og motvirker dannelsen av karies. Det senker pH-verdien og har en beskyttende effekt mot uønskede organismer. Den er ikke alltid påviselig i tarmen, men likevel bidrar den til å forbedre immunforsvaret betydelig. Brukes ofte i næringsmiddelindustrien.

Lactobacillus plantarum

· Er en viktig bakterie i tarmfloraen, motstandsdyktig mot mage- og gallesyre, og har en antimikrobiell effekt.

Lactobacillus reuteri

· Støtter stabiliteten i tarmfloraen, er motstandsdyktig mot mage- og gallesyre og er antimikrobiell. Den fungerer allerede i munnen og støtter forsvaret mot uønskede organismer. Bakterien er mulig å isolere fra morsmelk og bør alltid være en del av produkter for barn.

Lactobacillus rhamnosus

· Veldig stabil i mage- og gallesyre og beskytter til og med andre stammer mot disse syrene, slik at de når tykktarmen intakt. Den fermenterer både laktose og fruktose.

Slekten Lactobacillus salivarius

· Er eksperten i munnen, da den er effektiv allerede her, og brukes for å gi en god balanse av bakterier i munnhulen

Bifidobacterium breve

· Stabil i mage- og gallesyre, fermenterer laktose. Dessverre synker antallet B. breve i tarmen i løpet av livet.

Bifidobacterium infantis

· Dette er også en veldig robust bakterie som passerer godt gjennom mage-gallesyre. Den har blitt oppdaget hos ammede barn og er en underart av B. longum. Bakterien er en av de første kolonisatorene i barnets tarm og kan fordøye polysakkaridene i morsmelk. Den har en immunstøttende effekt ved å aktivere visse immunceller. Den er involvert i dannelsen av B-vitaminer og danner kortkjedede fettsyrer, som igjen er mat for tarmbakteriene. Med andre ord: en ekte ekspert!

Bifidobacterium lactis

· Stabil i mage- og gallesyre, og en veldig godt undersøkt bakterie. Den virker på tarmslimhinnen, hvor den fester seg, og på varigheten og hyppigheten av diaré.

Bifidobacterium longum

· En robust bakterie som har høy stabilitet – selv når den passerer gjennom mage- og gallesyre. Som sannsynligvis alle bifidobakterier, er den involvert i syntesen av vitaminer, spesielt B-vitaminer.

Streptococcus thermophilus

· Er en bakterie som ikke bør mangle i et godt melkesyrebakterieprodukt. Den er en egen slekt, sammen med laktobaciller og bifidobakterier. Den tilhører melkesyrebakteriene, er veldig varmebestandig og passerer gjennom mage- og gallesyre uten problemer. Streptococcus thermophilus bør være til stede i produkter for balanse av tarmfloraen. Forresten, så fungerer den også som en del av yoghurtstartkulturer.

Saccharomyces boulardii

· Er en gjær som produserer melkesyre. I motsetning til laktobasiller og bifidobakterier, danner den ikke kolonier og har en spesiell posisjon. Men denne bør ikke tas permanent.

    Darmflora

    Entdecken Sie unsere wissenschaftlich fundierten Produkte für ein ganzheitliches Wohlbefinden.

    Erfahren Sie mehr

    Unsere Experten